Kennel Aulis Enkeli.

Finsk Lapphund / Lapinkoria / Finnish lapphund .

Puha som tiden flyver

Det er så sandelig ikke fordi der ikke sker noget  her at siden ikke er blevet opdateret noget før.


Vi har været på udstilling for først gang i år og for første gang i et helt år, pga corona nedlukning.

det gik fint ed mine "corona-hunde" Lille Halla(Pakkaspeikón Tunturivuokko) fra Finland af som aldrig har prøvet det før, og som kun har været til ringtræning i ca. 30 min. 

Hun fik fin kritikker og placringer begge dage og Petu, (Lumikedon Urbaani Legenda) fik sit først junior cert. Kim og Ella og Boazu (Aulis Enkeli Piaomand, Aulis Enkeli Ella, Aulis Enkeli Falke) var også afsted for første gang, det var lidt overvældene for Ella, om lørdagen, men hun kom stærkt igen om søndagen og fik fin fin kritik og placering. Kim blev 2. bedste hanhund om lørdagen og fik recerve cert. Så jeg var rigtig glad for den gode debut de alle havde og vi glæder os til vi skal afsted igen snart.


Ja så kom her hvalpe, et kuld jeg ikke havde planlagt, men Disa og Petu under flytningen, syntes lige de skulle parre og vi skulle have et kuld hvalpe, så ja de blev født den 29.7. 

4 små dejlige hvalpe, en tæve og 3 hanner,alle sunde og raske og stærke. Det var ikke meningen at jeg selv ville beholde en hvalp fra dette kuld,  men den lille tæve, har smeltet mit hjerte så hun bliver jo nok her.


En parring mellem Luna (Lapinlumon Lapintyttö) og Happy lapp Obelix har vi også klaret, denne kombination har jeg haft planlagt i et år og nu var det endelig tid, Luna var så klar til parring meget førend jeg havde regnet med, så det gik meget hurtigt med at få fri fra arb. og køre til nord  jylland hvor Obelix bor. 2 vellykkede parringer blev det til, så nu krydser vi fingre og håber på små hvalpe til oktober.


Her i sommerferien, var jeg til min første hyrde konkurrence nogensinde ed Lapinlumon Dunja, hun skulle gå tobaner en A bane og en H bane og tænk sig hun bestod begge gennemløb og derfor mangler hun kun 2 gennemløb mere at bestå så vil hun have sin første hyrde titel. det håber jeg og drømmer om kan blive muligt. 


nu er sommerferien også forbi og hundetræningen starter op for alle så det glæder vi os til at komme igang med igen, efter en god afslappende ferie.

Hvalpe på vej

Så har vi været til drægtighedsscanning i dag med Aulis Enkeli Daimi og hun er drægtig, vi venter hvalpe i slutningen af juli månede. Aulis Enkeli Daimi er parret med min finske import Lumikedon Urbaani Legenda 

til dagligt kaldes de to hunde for henholdsvis Disa og Petu. Vi er meget spændte på at se hvad de to får af hvalpe og glæder os til at få liv i huset at små totter. :-) 


 

NYHEDER

NYHEDER

view:  full / summary

forår 2021

Posted on March 23, 2021 at 5:20 AM

Tiden går sin gang, corona eller ej.

Aulis Enkeli Pianomand og hans kulsøster Aulis Enkeli Syrenprinsesse er begge blevet sundheds undersøgt, med henblik på at indgå i avl.

Pianomand som kaldes for Kim Har fået HD B og AD:0 Søster som kaldes for Molly har fået HD: A og AD:0

Kim havde RD på øjnlysnigen, men parres han bare sammen med en tæve uden sker der ikke noget. Molly havde ingen anmærkniger på hendes øjne. begge er fri for PRA og pompes via avl, så jeg er meget tilfreds og er glad for de fine resultater, de er nu begge klar tila t indgå iavl, når de lige er blevet gamle nok. 


Aulis Enkeli Bastian og Aulis Enkeli Cleo er blevet øjnlyst og begge uden anmærkninger. 

Vi er så småt startet op på hundetræningen igen, og håber at vi også snart kan komme på lidt udstillinger, så især Kim, Ella, Petu, Boazu og Holly og Halle kan blive bedømt af en dommer. 


Vi håber at foråret og sommerne byder på dejlige hunde oplevelser, fler eend sidste år. 


CORONA

Posted on January 26, 2021 at 2:45 PM

Grundet corona, har det været meget stillestående med hunde aktiviteter, hundetræningen og udstillinger har været lukket ned.

Men jeg har dog fået importeret en ny hund fra Finland af. Min lille pakkaspeikon Tunturivuokko som betyder Bjerganemone. jeg kalder hende for Halla, som betyder frost.

En lille livlig pige.


Hvalpe....

Pga. corona bliver jeg og andre opdrættere bombaderet med henvendelser fra folk som gerne vil købe hund, jeg lyver ikke når jeg siger at jeg har dagligt min. 4 henvendelser på mail, og 1-2 telefon opringninger. i

Jeg har valgt ikke at tage imod henvendelser, endnu, og skrive folk op, da jeg kan høre fra mine opdræts kollegaer at de får de samme henvendelser som jeg og det giver ingen mening at skrive 10 familier op som er skrevet op hos 5 andre opdrættere som får hvalpe før jeg.

Derfor vil jeg annoncere her på min hjemmeside når jeg tager imod henvendelser, hvilket jeg vil gøre når jeg ved om tæven er drægtig. 

Coronaen gør det også lidt vanskligt i forholds til mine parrings planer, jeg havde planlagt at bruge en hanhund i Sverige til min Aulis Enkeli Cleo's første kuld, men indtil videre er grænserne jo lukkede, så jeg går og overvejer en plan B samtidig med at jeg håber at de åbner grænsen til Sverige, inden hun kommer i løbetid.
Hvalpe

Posted on October 9, 2020 at 1:00 PM

Den 21.09.2020 Fødte Fresca 6 små fine hvalpe. 

4 tæver og 2 hanner.

3 af dem er sorte med aftegninger og de 3 andre er vildtfarvede med aftegninger. Alle hvalpe er afsat.

Fødslen gik godt og hvalpe og mor Fresca har det alle godt.

Tiden flyver afsted og snart er de 3 uger gamle og skal smage rigtig hvalpemad for første gang.


Ja og nu vi er ved det med tiden, så flyver den virkeli, det er ikke fordi der er så meget at berette om, da der ikke afholdes udstillinger, jeg havde glædet mig meget til at skulle vise Ella for en finsk race dommer i Nørager, men den blev aflyst. Nu håber jeg den til december i Vissenbjerg bliver gennemført på en eller anden måde.

. Men vi går til lydighedstræning. Petu der nu er 7½ mdr. har overtaget Frescas lydighedshold, mens hun har barsel, han skal lige lære hvad det er for noget, men han gør det okay.

Bastian er blevet far til to kuld hvalpe i Sverige, et på kennel Black Tracks 7 hvalpe kom der der og et på kennel Lapinpoika's også til 7 hvalpe. 

alle hvalpe i de to kuld er også afsat.


Aulis Enkeli Pianomand er flyttet hjem til Danmark igen, og bor nu kun 10 min fra mig, hvilket jeg er meget glad for så jeg kan følge ham tæt.


Så vi igang igen

Posted on August 24, 2020 at 1:35 PM

Coronaen, som alle ved satte jo en brat stopper for alt i foråret, den har stadig sin påvirkning i hundeverden, i kraft af at DKK har aflyst ALLE deres udstillinger, og at Spidshundeklubben har måtte aflyse nogle, og lave begrænsninger på dem de har valgt at gennemføre.


Søndag den 23.8 kom vi så småt igang igen med udstillingerne, det var spidshundeklubbens dobbelt udstilling, 2 på en dag.

Med mig havde jeg jo min ny-impoterede dreng fra Finland, Lumikedom Urbaani Legenda - Petu. Han løb sig så fint til at få SL og blive BIR hvalp. på begge udstillingerne.

Aulis Enkeli Syrenprinsesse - Molly, fik sin debut i de officelle klasser, hun er ingen udstillingshund, men hun skal have nogle bedømmelser inden hun skal bruges i avl, hvis alle sundhedstingene vel og mærke er i odren. Molly fik Very good på begge udstillinger, min lille hoppe prinsesse.


Aulis Enkeli Daimi - Disa, fik en Excelent på den ene udstilling og fik en very good på den anden, 


Aulis Enkeli Bastian min egen opdrættede flotte hanhund, fik excelent og CK og blev bedste hanhund med cert og er derfor nu Dansk Champion. Han blev endda også BIM på den første udstilling. På den anden fik han excelent og CK og blev 2. bedste hanhund. 

Jeg er møg stolt af min dreng, han er så god både indvendigt og udvendigt. 


på udstillingen fik vi aller nådigst lov til at få besøg af Bastians søn, lille Aulis Enkeli Falke- Boazu, min udstationerings hund, som skulle se hvad en udstilling er for noget, inden han skal igang med dette. 


Men mens det har været sommer har vi haft tæver i løbetid og Lapinpoikas Fresca er blevet parret med min gamle blide rolige Lapinlumon Culo, de to havde nogle vellykkede parringer og nu er Fresca blevet scannet drægtig, så vi venter hvalpe til september.


Efteråret kommer til at byde på uddannelse for mig, da jeg snart skal igang med hundeholderuddannelsen og har i den forbindelse fået CVR-nummer.

Jeg har meldt mig til lidt forskellige kurser så jeg er up-to date indenfor hundeverden, alt sammen noget jeg ser meget frem til.

Nyt blod.

Posted on June 4, 2020 at 3:00 PM

Den 25. maj kom min lill enye hund, Petu endelig hjem til mig. Petu er fra Finland og pga. coronane var det umuligt for mig at komme op og hente ham i påsken som ellers var der det var meningen at han skulle hentes hjem til Dk. 

Petu måtte rejse med kurer fra Vihanti ved Oulu i Finland til danmark, en rejse som måtte gennem Estland, Letland, Lithaun, Polen og Tyskland for at komme til Dk, en rejse som tog mange dage. Men nu er han her og han lever fuldt ud op til mine forventlinger, en dejlig dasse der bare har taget hans nye liv som den største selvfølge, med et fantastisk temperament og en enorm rolighed og åbenhed. Så jeg er meget glad.Jeg er så spændt på hvad Petu vil udvikle sig til og hvilken vej hans og mit liv vil gå sammen. min lille brune basse. :)F-Hvalpene er kommet.

Posted on June 4, 2020 at 1:30 PM

Den 1. juni fødte KBHJUV'16-DKUCH Lapinlumon Lapintyttö~Luna 5 fine hvalpe 4 hanner og en tæve.

Hvalpenes far er DKJUCH-KLBJUCH-KLBJUV'19 Aulis Enkeli Bastian.

Alle hvalpene og Luna har det godt. hvalpe hvalpe hvalpe

Posted on April 27, 2020 at 1:35 PM

Foråret/sommeren 2020 kommer til at stå i hvalpe, hvalpe hvalpe....

For lige som E-kuldet rejser afsted ud til deres nye familier så er Lapinlumon Lapintyttö ~ Luna, blevet scannet drægtig.

Så nu skal vi bare pusse nusse om hende og vente den sidste tid af drægtigheden, til de små hvalpe kommer til verden i starten af juni. 

Jeg glæder mig SÅ megt til dette kuld, min evigt smukke sjove altid glade hoppe bold Luna, men min egen smukke rolige Bastian, to hunde som jeg syntes klær hinanden så godt og begge har typen. :-) Så jeg er meget glad og meget spændt på at se de små om en måneds tid. Hvalpe på vej..

Posted on April 1, 2020 at 9:15 AM

Så titter foråret frem, selvom tiderne er lidt triste pga. vores situatione i verden med coronaen, men heldigvis må vores hunde godt omgås hinanden og komme tæt på hinanden. I takt med at foråret er kommet så er løbetiderne også kommet hos tæverne.

Vi har nu parret DKUCH-KBHJUV16 Lapinlumon Lapintyttö aka Luna med DKJUCH-KLBJCH-KLBJUV19. Aulis Enkeli.

Det er et drømme match, at kunne parre to af mine egne hunde, også endda to vi syntes er meget fine og i den grad typekorrekte. Så vi glæder os meget til at se hvad de to får lavet sammen.

Jeg har allerede en del skrevet op til dette kuld, derfor tager jeg ikke imod flere henvendelser hertil, men skulle der komme flere hvalpe end hvad jeg har skrevet op, så annoncer jeg det her på siden eller på min Facebook side, eller på købhund.dk. 


De små hvalpe vi pt har med Lapinlunas Ronjatar aka Malou som jeg har lånt ind i mit opdræt, trives og udvikler sig som de skal, de har nu rundet de 4 uger og er i fuld gang med at indtage verden og udforske den. de hvalpe er også alle solgt. 


Jeg planlægger et kuld hvape sener ei år, også med to af mine egne hunde, nemlig Lapinpoika's Fresca og Lapinlumon Culo, jeg glæder mig SÅ meget, for jeg syntes min Culo er ne meget unik og meget mild og meget blød og smuk hund, og jeg tænker han er brugt alt for lidt i avl, trods hans ellers meget meget gode temperament, aldrig har Culo været oppe og slås, aldrig har Culo måtte hævde sig over andre, han er god og rolig og glad som dagen er lang og han har en formidabl flot pels, derfor vil jeg bruge ham nu til Frescas første kuld hvalpe. 


lidt billeder her under af de små 4 ugers hvalpe og af Culo. 3 x øjnlysning uden anmærkninger

Posted on March 20, 2020 at 8:15 AM

Mens hvalpene de spiser, sover og vokser, har jeg været afsted md 3 af mine udstationerings hunde til øjnlysning. jeg priotere at øjnene er tjekket for sygdomme inde parring, selvom kravet fra Dkk og SPK er anderledes, med hvor meget man skal øjnlyse. de har bl.a valgt at hvis hunden er blevet øjnlyst da den var 4 år og 2 mdr ´, altså gået ind i dens 5. leveår, så behøves den ikke øjnlyses mere. det vil sige at en avls hund hvis man er idt "snedig" og ligeglad, så kan man nøjes med at øjnlyse den 2 gange i dens liv. 

Min holdning er anderledes, da en ung hund kan gå længe uden at udvikel eventuelle øjnlidelser, som først viser sig sener ei en hunds liv. nogle af disse lidelser kan være arvelige, nogle kan bare være aldersbetinget eller kommet af en skade, men alt dette fortælle øjndyrlægen når han ser ind i hundens øjne, hvad det er om det er af betydning eller ej. Nogle hunde kan have en harmløs ting i øjet, men hvis den hund den parres med også har det, så dobler man det jo og hvalpene kan udvikel det, måske som en arvelig deffekt. Derfor øjnlyser jeg altid så mine øjnlysninger er max 1 år gamle ved en parring og nogle af mine ældre hunde får også tjekket deres øjne selvom de ikke lige står og skal parre, for at se om der er dukket noget op som jeg skal være opmærksom ved hos deres afkom. 


Igår den 19.03 var jeg så afsted med Lapiolumon Culo, Lapinlumon Lapintyttö, begge to hunde som har haft boet hjemme hos mig det meste af deres liv, men af forskellige årsager begge har fået en ny for evigt familie, men det er altid skønt at køre ud og hente mine "gamle" hunde og se at de genkender hinanden og finder en glæde ved at ses og ja vd at ses med mig. Også Aulis Enkeli Bastian var med og blev øjnlyst. 

Alle 3 hunde havde ingen Anmærkninger overhovedet, så de er alle 3 klar til at blive brugt til parringer. :-) 


oveni denne gode ting, så valgte Lapinlumon Lapintyttö (Luna) at starte løbetid, så ny krydser vi fingrer og håber på vellykket parring mellem hende og Bastian inden for den nærmeste fremtid.


I disse Conona-tider.

Posted on March 15, 2020 at 7:50 AM

Ja i disse corona tider, hvor vi skal holde os indedøre og passe på os selv og hinanden, var det så at Lapinlunas Ronjatar aka Malou fødte sine hvalpe her. det var en lang fødsel, med en lang opblokning. Men da den endelig kom igang gik det hele heldigvis godt og som det skulle. 

Malou fik 2 hanner og 1 tæve. hannerne kom den 2.marts og bedst som jeg troede det var det og vi havde lagt os til at sove efter ne lang dag, så blev malou urolig hen af morgen den 3.marts. Malou fødte så en fin tæven hvalp den 3. marts. nøj hvor var vi glade. For planen ar nemlig at jeg ville beholde en tæve fra dette kuld som skal udstationeres. og der  kom hun så som rosinen i pølseenden. 

Alle har det godt, hvalpen ede spiser, og vokser og sover som hvalpe skal. her p ådere 12 leve døgn har de alle åbnet deres øjne.

Alle hvalep er afsat. 


Rss_feed

0