Kennel Aulis Enkeli.

Finsk Lapphund / Lapinkoria / Finnish lapphund .

M-Kuldet er født.

Fredag den 31.marts kom vores M-kuld til verden. 5 små fine vildtfarvede hvalpe 4 drenge og 1 pige. Fødslen gik godt og mor og hvalpe har det godt. der er på nuværende tidspunkt en han-hvalp ledig, hvis man er interesseret så tag kontakt og fortæl gerne om jer selv og hvad I kan tilbyde en hund. 

UHA......

Nu er der kun at krydse fingre. to hunde som kan få en drøm for mig til at gå i opfyldelse er nu blevet parret. Aulis Enkeli Ella er blevet parret med Aulis Enkeli Amos. 

Amos er barnebarn efter min aller første lapphund og Ella, syntes jeg er en af mine smukkeste tæver, og er barnebarn efter min venindes Troja, så i denne kombination kan jeg få smeltet de to hundes gener sammen og forhåbentligt få noget som jeg drømmer om at få fra dem begge, derfor håber jeg inderligt at der kommer hvalpe ud af dette.


Er man interesseret i en hvalp her fra så tag gerne kontakt .

Så kom L-kuldet til verden

Den 17. januar fødte Disa tildligt om morgenen 5 dejlige hvalp, alle soret med lyse aftegninger, nøjagtigt som mor og far. mor Disa klarede det hele så fint selv. Alle hvalpe og mor har det godt og trives, som det ser ud nu er alle hvalpe afsat.

Aulis Enkeli Ella, er kommet i løbetid og vil blive parret med vores dejlige bamse Aulis Enkeli Amos, s vi håber alt går vel og er vil lykkes, så jeg kan få et drømme kuld, Amos har min første lapphunde Sosuf ( Aulis) som morfar og Ella har Lapinlumon Dalvida (Troja) som mormor, Troja og Sofus var to gode hundevenner og vi havde snakket om det kunne være sjovt at parre de to brune basser engagg, men det blev aldrig til noget. Men nu har jeg muligheden for at krydse de to hunde i form af deres børnebørn, så jeg håber det lykkes. 

M-kuldets stamtavle


Jubiiiii...

Idag fik vi drægtigheds scannet DKJV19 DKJUCH Aulis Enkeli Daimi og hun venter hvalpe med Aulis Enkeli Pianomand. Hvalpene vil komme til verden i januar og er klar til at rejse hjemmefra slut marts 2023. 

Den søde vente tid.

Så kom Aulis Enkeli Daimi, som vi kalder for Disa i løbetid og der var vellykkede parringer mellem hende og Aulis Enkeli Pianomand, som kaldes for Kim, det er mit FØRSTE kuld hvor jeg kan bruge to af mine egne avlede hunde. Det bliver Kim's første kuld så jeg er meget spændt på det. det er lidt stort når man er kommet så langt i ens opdræt at man skal lave et kuld hvor begge forældre er nogle man selv har lavet. 

Vi har været afsted på årets sidste udstilling, Spidshundeklubbens jule udstilling. Lille Aulis Enkeli Jytte blev BIR Hvalp, hun er blevet så fin den lille pige, hun er det største putte hoved vi har og det har hun været lige fra hun blev født, hun elsker at putte hos en og bliver helt salig når man nusser hende.

Aulis Enkeli Idefix endte med at få samlet 6 titler på 4 mdr. Det er jeg ret stolt af. 

Pakkaspeikon Tunturivoukko som vi kalder for Halla, mangler kun ét cert så er hun dansk champion, det kan man først blive når man er fyldt 2 år og det er hun lige blevet den 6.november.

Det har alt i alt været et dejligt år her på kennelen. Vi har haft mange ting vi har glædet os over, bl.a er 3 hunde blevet sundheds undersøgt, med henblik på at kunne bruges i avl. Det var Aulis Enkeli Hilde, Aulis Enkeli Amos og Aulis Enkeli Idefix. Og alle er godkendt til avl. 

På billedet til højre er det Aulis Enkeli Amos med hans elskede bold, han er en af dem der er blevet gjort klar til avl.


Nu er der ikke så meget mere tilbage at sige at vi går og krydser fingre for at Disa er drægtig og at der kommer små hvalpe i huset til januar. 

Dejligt at hygge og sove sammen med venner. 

Vinteren er lige om hjørnet

Vinteren står for øren, men det betyder ikke at her ikke vil ske så meget. 

Vi har været til hundevæddeløb i Bjerringbro, hvor vi havde tilmeldt 3 hunde, ilat var der 20 finske lapphunde. hver hund kunne så prøve atløbe inde på væddeløbsbanen efter en mekanisk "hare" det var vildt sjovt, vi har prøvet det før, dog ikke ed Halla, Petu og Hilde, men med andre hunde. Vi skal helt klart prøve det igen til næst år.

Vi skal til årest to sidst udstillinger her i november og hundetræningen fortsætter stadig i klubben indtil vi holder jule ferie. Men  det er ikke alt,Jeg har fået frost sæd fra Finland her ned som ligger og venter på rette tæve kommer i løbetid. 

 Aulis Enkeli Daimi, som vi kalder for Disa er kommet i løbetid, lidt før forventet, hun skal parres med Aulis Enkeli Pianomand, som vi kalder for Kim, Det bliver Kim's første kuld og vi er meget spændte på hvad han giver videre og håber at det lykkes. Man kan læse om Kim og Disa på deres sider. 

Lige om lidt skal vi på årets sidste kennel gå tur for hvalpekøbere, det skal nok blive hyggeligt. Efterår 2022

Dagene går i det lille hus på landet, og der sker hele tiden lidt.

Efter vores weekend på Bornholm, hvor det gik rigtig godt for vores hunde var der special klubs udstilling i Fuglebjerg, weekenden efter, dommerne der brød sig ikke ligeså meget om vores hunde som weekenden for inden, og dog, for Aulis Enkeli Pianomand aka Kim, fik sit første cert, og blev da placeret som 3. bedste hanhund. Og Lille Karlo blev bedste baby han begge dage.

Weekenden efter udstillingen i Fuglebjerg, hentede vi Aulis Enkeli Amos hjem, Amos' familie kunne grundet nogle ændringer i deres liv, ikke beholde Amos. Amos minder mig så meget om hans morfar Sofus, min første lapp hund og jeg er så lykkelig over at have fået noget af Sofus tilbage. Derfor er jeg også ved at gøre Amos klar til at kunne bruges i avl og håber på gode sundhedsresultater. 

Amos har nu været hos os i snart 2 måneder, hans eneste udfordring er at han kan ikke li vores andre hanhunde, så pt. går  de ikke sammen. 

I mellemtiden har vi været på et par udstillinger mere og Aulis Enkeli Idefix er blevet Klub Junior Champion og har fået endnu et cert. Pakkaspaikon Tunturivoukki aka Halla har også fået endnu et Cert, så nu venter vi på hun fylder 2 år og forhåbentligt endnu engang falder i en dommers smag og får et cert, for så bliver hun dansk udstillings champion.

Hverdagene her på det lille landsted går med ture ud i efteråret vejret, og løb og leg på marken, og træning, vi er startet op igen til lydighedstræning efter en lang sommerferie og det er dejligt at være tilbage i klubben sammen med trænings vennerne.

så vi keder os ikke. 

Efteråret vil byde på tur til Fun 4dogss Halloween forhindrings bane, løbs dag på Midtjyske greyhound væddeløbsbane og en weekend i campingvognen, senere udstilling i Herning og fælles gåtur med hvalpekøbere. Og sundhedsundersøgelser for Hilde, Amos og Idefix. Så der er nok at se til. :-)  


Én weekend og 4 titler.

i uge 32 tog vi til Bornholm og deltog i DKK's 3-dobbelte udstilling. Først var der International udstiling hvor man kunne vinde Hammershus titlen. så var der National udstilling, Dkk's Jubilæums udstilling,hvor an kunne vinde jubilæums titlen. og til sidst var der International udstilling igen, hvor man kunne blive Bornholmsvinder.

På de tre udstillinger vandt Aulis Enkeli Idefix alle dagene junior klassen og dermed de tre junior titler, samt at han fik junior champion cert og blev derfor til sidst Dansk junior champion.


med var også Aulis Enkeli Jytte, som alle dage blev bedste baby. Lumikedon Urbaan Legende som vi kalder Petu og Pakkaspeikon Tunturivoukki som til daglig kaldes Halla var også med. de gjorde det alle så flot i denne enorme varme weekend.


Nu er efteråret på vej men det betyder ikke mere tilstand her nej, der sker hele tiden noget. Vi har fået 5 store flotte høns på gården, og det har været meget spændende at følge, især for de små unge hunde. Men som dagene går, er de blevet mere vant til dem og de er ikke så interessante, måse de bliver det igen, når hønsene får lov til at komme ud og gå på hunde marken og rode i jorden, mens hundene selvfølgelig ikke er der.

i efteråret har jeg også planlagt lidt ringræning for mine hvalpekøbere samt der er fælles gå tur for disse, og indvielse af vores hunde mark. 


Vi planlægger hvalpe

Vi planlægger et kuld hvalpe her sidst på året 2022. på Aulis Enkeli Ella. Hvis det har nogen interesse så tag gerne kontakt pr. email på [email protected]

Sommeren er ved at være gået...

Maj og juni gik med hvalpe, da Molly fik 5 dejlige hvalpe med Petu og Fresca fik 2 skønne basser med Bastian. Så her var nok at se til, det tager rigtig meget af ens tid at have hvalpe, i starten klare tæverne det meste, det er rigtigt nok, men der skal rengøres i føde kassen hver dag med nye tæpper og hvalpene skal vejes og tjekkes om alt er ok. Men så fra 3-4 ugers alderen så begynder det at gå stærkt, de skal have rigtig hunde mad, lære at spise og drikke, de skal renligheds trænes, de skal i hænder dagligt, de skal soigneres med at få klippet klør og begynde at introduceres for børsten, de skal socialiseres, de skal miljø trænes, de skal ud, de skal opleve mennesker og fremmede omgivelser. så de sidste 4 uger af deres første 8 uger, går med at rengøre hvalpegør for tis og lort som mor-tæverne ikke får ryddet op, vaskemaskinen kører dagligt flere gange med tis tæpper og klude og håndklæder også har man gæster meget, mange vil gerne se hvalpene og nusse med dem og de kommende hvalpekøber skal have lov at komme og være med omkring hvalpene så man støvsuger også hele tiden. 

men det er en dejlig proces, jeg gør jo det at jeg invitere mine hvalpekøber med til alle socialiserings tingene, første gang hvalpene skal udenfor, så kan de komme og de dem og nusse dem og opleve hvordan de reagere, så skal de små totter en tur på stranden, så kan hvalpekøberne jo ligeså godt være med, for jeg kan jo alene ikke holde f. eks 5 hvalpe i liner og deres mor også... også skal de en tur i skoven, der tager vi kaffen og lidt sødt med og hygger med hvalpene i det grønne, det kan hvalpekøberne ligeså godt være med til, ligesom turen op i byen, hvor vi starter på stationen og gå op op torvet hvor der er tove dag en lørdag med mange mennesker, der er kaffen også taget med som nydes på torvet mens en masse mennesker kommer og hilser på hvalpene og hører og racen, det er super hyggeligt, jeg som opdrætter for set mine hvalpekøbere sammen  med hvalpene inden de fordeles, og køberne får set hvalpene meget og er en del af prægnngen, så de faktisk ikke er fremmede mennesker for hvalpen den dag de skal rejse hjemmefra. 

så gør man det ordentligt med at opdrætte hvalpe, så er det ben hårdt arbejde, man er oppe flere gange om natten og i længere tid, det erikk esom et lille barn der lige skal have sutten også sove videre, nej det er 5-7 drøn friske hvalpe der er færdige med at sove kl. 3.30 og nu gerne vil underholdes, lege, udenfor, der har tiset rigtig meget over det hele og trådt i en lort så der er lorte fodspor over det hele også en træt mor tæve der kigger på en og bare gerne vil have fred fra de små der bider i hendes patter så snart de kan se deres snit til det, så hun faktisk ikke rigtig har lyst til at være alt for længe hos de små djævle. 

Men det er det hele værd med alle de møs man får, alle de sjove oplevelser og alle de glade hvalpekøbere man møder og lære at kende. 


nu tager vi et efterår med udstillinger og hundetræning også glæder vi os over den store dejlige hundemark vi har fået etableret i forbindelse med vores grund, hvor hundene kan løbe frit og lege, og vi kan invitere hvalpekøbere til komsammen og leg. 

Maj du søde milde...

Så blev det maj måned, en måned vi har set frem til, for der skulle Molly og Fresca nedkomme med deres hvalpe.

Mollys fødsel af hendes hvalpe, kom som forventet et par dage før termin, og alt gik helt efter bogen, 5 dejlige hvalpe kom der, 2 tæver og 3 hanner. Alle er afsat.

Frescas hvalpe dem måtte vi derimod vente på... Det var en sej ventetid, da hun ved hendes sidste kuld fødte på dag 60, og denne gang kom de først på dag 68. Da vi kom til dag 68 og hun havde blokket op i lidt mere end et døgn uden der var kommet presveer var jeg ikke et sek i tvivl, vi skulle til dyrlæge NU. Dyrelægen var heldigvis helt enig med mig at vi skulle komme. 

Min dyrelæge har jeg haft i mange mange år, helt tilbage fra min første blandingshund, så hun kender mig. Hun havde faktisk kontor dag og der manglede to sygeplejesker på klinikken denne dag, de kunne have henvist os videre til et hvilket som helst andet dyrehospital, men de valgte at tage os ind og Sif min dyrelæge mødte ind på arb. og vi blev ret hurtig enige om at der skulle laves et kejsersnit. Frescas hvalpe var af uforklarlig grund ikke vandret ned i fødselskanalen, de lå ret langt oppe i livmoderen. det var i sidste stund vi kom, for moderkagerne var begyndt at løsne sig, også ville de små ikke få ilt længere og dermed gå til, så ud skulle de. Der kom 3 store fine hvalpe, 2 tæver og 1 han. Desværre havde den ene pige en stor ganespalte som gik fra snuden af og hele vejen ned i ganen, der var åbent helt op. det ville nok ikke blive godt alligevel, hvis man forsøgte at sy det sammen, så hun fik lov at sove ind. <3 Det er aldrig sjovt at miste en lille hvalp. Jeg er bare glad for at når nu det var det skulle ske at så var det hvor vi allerede var hos dyrelægen, og ikke at vi havde siddet derhjemme og opdaget det, ved at hun ikke kunne danne vacum og die, og derfor pive af sult. så det blev så smertefrit som det overhovedet kan blive for den lille pige at komme her fra.

Alle har det heldigvis godt nu, både Molly og hendes hvalpe og Fresca og hendes hvalpe og det er en fornøjelse at høre de små knirke lyde der er rundt om i huset. Vi glæder os til en sommer med liv og små pels totter rendende om fødderne på os og sikke en skøn årstid at have små hvalpe på, vi kan være udenfor hele dagen i det forhåbentlig gode vejr.

Så velkommen til Livet J hvalpe og K hvalpe.Vi venter hvalpe.

Så ved vi besked, vi venter hvalpe til maj, og tager imod henvendelser fra interesserede. 

Vi er så heldige at begge vores parrede tæver venter hvalpe til maj, vi glæder os til disse dejlige sommerhvalpe.


man kan læse om hvilke hunde der har parret på siden Hvalpe Planer.
Forår i luften

Så sker der lidt nyt. 

Vi har æret på årets første udstillinger, og det går jo så godt, vores lille nye skud på stamen, Aulis Enkeli Idefix blev både i Fredericia på International hundeudstilling og i Skensved, på specialklubudstilling BIR baby, samt BIS 3.

Min finske import, min prinsesse, Pakkaspeicon Tunturivouikko so vi kalder Halla, er blevet Dansk junior champion og Klub junior champion. På udstillingen i Skensved blev hun bedste ´tæve af alle, og BIM og BIR junior og fik sit første cert. Hun er så smuk og så god en pige, hun er også blevet sundhedsundersøgt og er helt igennem en sund og rask pige, med A hofter,  på albuerne,   intet i øjnene, fri for både PRA og pompes. Så jeg føler mig meget heldig over at hun er min prinsesse, selvom hun kan være drøn fræk og fuld af ballade og spilopper, når hun render med vores strømper, eller hopper over hegnet og løber efter naboens høns.  


Så kom foråret og mange at tæverne kommer i løbetid,og derfor har vi valgt at parre nogle af dem nu.

Vi har haft vellykket parring mellem Molly (Aulis Enkeli Syrenprinsesse) og Petu (Lumikedon Urbaani Legenda ) og vi venter på og håber på at parre Lapinpoika's Fresca med DKCH-DKJUCH-KLBJUCH-KLBJUV19 Aulis Enkeli Bastian om ikke så længe.


Vi annoncere her på hjemmesiden og på vores Facebookside når tæverne vi har parret, er scannet drægtige og derefter skriver vi om vi tager imod henvendelser fra hvalpeinteresserede.


Godt nytår.

Så kom vi ind i 2022. Vi havde en god nytårs aften her ude på landet i vores lille hus med alle hundene, her blev ikke skudt så meget af, og det naboen skød af, generede ikke vores hunde, faktisk kunne vi stå i stuen med den øverste del af vores terassedør åben og nyde det, mens hundene bare lå og sov omkring os. 

Vi har fået en ny hund i flokken, det er Sugarok Back to the Future, som vi kalder Minka, hun er delejet med Sarah Brandes der har kennel Lapinlumon på fyn, Minka er importeret fra USA, hvor hun kommer fra Tennessee, hvor Linda MArden har opdrættet hende på kennel Sugarok. Minka er lidt speciel, fordi hendes far har været død i mange år, og hun er lavet af fros sæd der har været gemt i 10 år. Så det er spændende at få noget tilbage fra fortiden. Det er så spændende at man kan dette, det har fået mig til at tænke i lidt stører planer, og derfor har jeg også frosset sæd ned efter min egen Aulis Enkeli Bastian, og vil også få frosset noget ned fra Lumidedon Urbaani Legenda Ikke fordi de er meget specielle, og jeg ved også godt tiderne er anderledes nu inden for vores race, end hvad den var for bare 10 år siden i forholds til popularition, men ingen kan se ud i fremtiden, så derfor har jeg gjort det. 

Minka er en skøn pige at få ind i flokken, hun er først kommet til Dk i en alder af 1 år, og livet "over there" har været anderledes end hvad det er for hunde her, så nogle ting skal Minka ført til at blive fortrolig med nu, men hun er en sød pige, og skal nok komme efter det. 


Hilde fik også en "lillebror" da vi har beholdt Idefix fra Lunas sidste kuld, jeg har valgt ikke at tage Falke i avl, da der var nogle ting som jeg ikke ville avle vider epå, derfor er han overgået fuldt ud til Line, hvor han var udstationeret. Så derfor var jeg ikk eked af da der kom et rent drengekuld efter Luna og Obelix, da jeg gerne vill ebeholde en hanhund efter Luna og tænk sig der kom 6 stk. 4 brune, 1 sort og 1 brun vildtfarvet, så der var meget at vælge imellem.


Vi er nu startet op på hundetræningen igen efter en lang hvalpe-barsel og juleferie, og vi ser frem til udstillingerne i 2022 hvor vi forhåbentligt kan socialisere med andre hunde venner. 

Rigtig godt nytår til alle. 

Så blev det ist tid til en lille opdatering. 

d. 22.11.21

Jeg er ikke så god til at få opdateret min hjemmeside, det skyldes at jeg ikke er ret god til at sætte mig ved en computer, og fordi jeg har altid et eller andet jeg lige skal lave.

Vores H-kuld var jo et spontant kuld der kom, ikke destomindre 4 skønne hunde, hvoraf vi endte med at beholde den eneste tæve der var, en lille domino pige, drøn charmerende og kærlig. Det er sjovt at opleve at have både mor Disa og far petu også lille datter Hilde her hjemme sammen. Jeg kan se både mor og far i lille Hilde. 

Mit I kuld, som har været længe planlagt er også kommet til verden, det var mellem Mor Lapinlumon Lappintyttö -Luna og Happy lapp Obelix, et kuld jeg havde planlagt længe i forvejen, så jeg var rigtig spændt på de hvalpe. Jeg var jo sikker på der ville komme et par grå vildtfarvede, da Far Obelix er vildtfarvet og Lunas mor Jolli også er vildtfarvede, men næ nej.... der kom 5 brune hvalpe og én sort alle med aftegninger, jeg vidste godt muligheden for brun ville være der, da Obelix bærer genet for brun, hvilket ejer Michelle har fået lavet gentest for og Lunas mormor og farmor er brune. Meeen altså 5 stk, ikke at jeg er ked af det, for det er jeg bestemt ikke, jeg kan nemlig godt li brune lapphunde, måske det skyldes min første lapphund Aulis var brun, så kommer ens hjerte måske til at banke en lill esmule mere for de brune.


Så det blev lige til 2 kuld hvalpe lige efter hinanden, så her har ikke været meget ti til hvile og afslapning, for der er noget at se til når man har hvalpe, med socialisering, besæg af hvalpekøbere og andre som gerne vil kæle og hilse på. 

Og som det mennekse jeg er, så skal jeg jo også lige på en udstilling eller to eller tre samtidig, og passe hyrde træningen og den alm. lydighedstræning mm. 

og ja, en lill ekattekilling skal jeg da også have.

Da H-hvalpene var rejst, kørte jeg over til Vejle og hentede min lille Ragdoll killing Alvilda. Nøjagtigt som den gang for 14 år siden, da jeg besluttede at jeg gerne ville have en hund mere, da havde jeg en blandingshund, at så skulle det være en race ren hund, så skulle min nye kat også være en race kat. Så hvem ved hvad tiden vil bringe med Alvilda. 


Aulis Enkeli Cleo skulle have været parret her i november, men hun snød os med hendes løbetid, da vi fik lavet progesteron test, viste den at hun allerede havde haft ægløsning og faktisk var ved at være færdig med hendes løbetid. Sådan er avl... vi kan ikke altid styre tingene, som vi gerne vil. Cleo vil blive forsøgt parret igen ved næste løbetid til maj/juni.


også står jule jo for døren og hvem ved..... måske her dumper en julegave ned her... man ved aldrig :-)

rigtig god jul

Alvilda. min kærlige prinsesse.


Puha som tiden flyver

Det er så sandelig ikke fordi der ikke sker noget  her at siden ikke er blevet opdateret noget før.


Vi har været på udstilling for først gang i år og for første gang i et helt år, pga corona nedlukning.

det gik fint ed mine "corona-hunde" Lille Halla(Pakkaspeikón Tunturivuokko) fra Finland af som aldrig har prøvet det før, og som kun har været til ringtræning i ca. 30 min. 

Hun fik fin kritikker og placringer begge dage og Petu, (Lumikedon Urbaani Legenda) fik sit først junior cert. Kim og Ella og Boazu (Aulis Enkeli Piaomand, Aulis Enkeli Ella, Aulis Enkeli Falke) var også afsted for første gang, det var lidt overvældene for Ella, om lørdagen, men hun kom stærkt igen om søndagen og fik fin fin kritik og placering. Kim blev 2. bedste hanhund om lørdagen og fik recerve cert. Så jeg var rigtig glad for den gode debut de alle havde og vi glæder os til vi skal afsted igen snart.


Ja så kom her hvalpe, et kuld jeg ikke havde planlagt, men Disa og Petu under flytningen, syntes lige de skulle parre og vi skulle have et kuld hvalpe, så ja de blev født den 29.7. 

4 små dejlige hvalpe, en tæve og 3 hanner,alle sunde og raske og stærke. Det var ikke meningen at jeg selv ville beholde en hvalp fra dette kuld,  men den lille tæve, har smeltet mit hjerte så hun bliver jo nok her.


En parring mellem Luna (Lapinlumon Lapintyttö) og Happy lapp Obelix har vi også klaret, denne kombination har jeg haft planlagt i et år og nu var det endelig tid, Luna var så klar til parring meget førend jeg havde regnet med, så det gik meget hurtigt med at få fri fra arb. og køre til nord  jylland hvor Obelix bor. 2 vellykkede parringer blev det til, så nu krydser vi fingre og håber på små hvalpe til oktober.


Her i sommerferien, var jeg til min første hyrde konkurrence nogensinde ed Lapinlumon Dunja, hun skulle gå tobaner en A bane og en H bane og tænk sig hun bestod begge gennemløb og derfor mangler hun kun 2 gennemløb mere at bestå så vil hun have sin første hyrde titel. det håber jeg og drømmer om kan blive muligt. 


nu er sommerferien også forbi og hundetræningen starter op for alle så det glæder vi os til at komme igang med igen, efter en god afslappende ferie.

Hvalpe på vej

Så har vi været til drægtighedsscanning i dag med Aulis Enkeli Daimi og hun er drægtig, vi venter hvalpe i slutningen af juli månede. Aulis Enkeli Daimi er parret med min finske import Lumikedon Urbaani Legenda 

til dagligt kaldes de to hunde for henholdsvis Disa og Petu. Vi er meget spændte på at se hvad de to får af hvalpe og glæder os til at få liv i huset at små totter. :-) 


 

NYHEDER

NYHEDER

CORONA

Posted on January 26, 2021 at 2:45 PM

Grundet corona, har det været meget stillestående med hunde aktiviteter, hundetræningen og udstillinger har været lukket ned.

Men jeg har dog fået importeret en ny hund fra Finland af. Min lille pakkaspeikon Tunturivuokko som betyder Bjerganemone. jeg kalder hende for Halla, som betyder frost.

En lille livlig pige.


Hvalpe....

Pga. corona bliver jeg og andre opdrættere bombaderet med henvendelser fra folk som gerne vil købe hund, jeg lyver ikke når jeg siger at jeg har dagligt min. 4 henvendelser på mail, og 1-2 telefon opringninger. i

Jeg har valgt ikke at tage imod henvendelser, endnu, og skrive folk op, da jeg kan høre fra mine opdræts kollegaer at de får de samme henvendelser som jeg og det giver ingen mening at skrive 10 familier op som er skrevet op hos 5 andre opdrættere som får hvalpe før jeg.

Derfor vil jeg annoncere her på min hjemmeside når jeg tager imod henvendelser, hvilket jeg vil gøre når jeg ved om tæven er drægtig. 

Coronaen gør det også lidt vanskligt i forholds til mine parrings planer, jeg havde planlagt at bruge en hanhund i Sverige til min Aulis Enkeli Cleo's første kuld, men indtil videre er grænserne jo lukkede, så jeg går og overvejer en plan B samtidig med at jeg håber at de åbner grænsen til Sverige, inden hun kommer i løbetid.
Categories: None