Kennel Aulis Enkeli.

Finsk Lapphund / Lapinkoria / Finnish lapphund .

Aulis Enkeli Hilde.

Født den 29.7.2021.

Opdrætter af Karina Stougaard Kennel Aulis Enkeli.

Lumikedon Urbaani Legenda x Aulis Enkeli Daimi

HD:A

AD:0

PRA: Fri

Pompes:Fri

Øjnlyst :06.10.22. UA

Mentalbeskrevet den.


Lille Hilde skulle jeg ellers ikke have beholdt, faktisk var dette kuld slet ikke planlagt, men Disa og Petu, de hvade andre planer, de parrede midt under at vi skulle flytte, og sådan kan det gå, når man har både hanne rog tæver sammen, og man er uopmærksom i et kort øjeblik, mere skal der ikke til. 

Jeg valgte at beholde kuldet, og ikke give nogen abortsprøjte. 

Så da de blev født og der kun lå en lille pige og hun oven i købet var domino, så måtte jeg jo beholde hende, og jeg har ikke fortrudt et eneste sekuld, hun er så himmel fantastisk skøn.

Hilde er en meget blid pige, en tro kopi af sin far, hvad angår temperamentet. Men der er fart over feltet også, det har hun fra hendes mor. Hilde vil gerne lege og hun vil gerne lege vildt med de andre hunde. men ligeså meget fart over feltet hun har i sig, ligeså meget blidhed og hengivenhed og lyst til at nusse har hun også. Hun er ikke en hund der gør meget væsen ud af sig, med mindre der skal løbes stærkt på marken eller leges tumle/fange leg med de andre så hørr vi tydeligt at Hilde er på. Hun er nem at kalde til sig og nem at få ro på, hun har en meget tydelig af og på knap, forstået på den måde at skal vi lave noget, arbejde, lege mm. så er hun klar med det sammen meget årvågen og opmærksom. Men så snart vi siger ro på, nu skal vi ikke mere så er hun super god til at lægge sig og få ro på, trods hendes unge alder i skrivende stund ( 1 år).

En udstillings stjerne bliver Hilde aldrig, hun er smuk i mine øjne, men hun har sin små skønhedsfejl, hendes lidt skelende øje, som bare gør hende super charmerende i mine øjne og lidt store, men meget pelsede øre. men sikke en pels hun har, den er så eventyrlig dejlig og fyldig.


Hilde er stadig ung så siden her vil blive opdateret løbene.

Show.


Den 12.11.21 IDS Herning. Sl. 2. bedste baby

Den 13.11.21. IDS Herning BIR Baby.

Den 14.11.21. IDS Herning SL. 2. bedste baby.

Den 21.05.2022. SPK i Kværndrup. Very good. 4. bedst i junior klassen.

12.11.22 IDs Herning Very good.