Kennel Aulis Enkeli.

Finsk Lapphund / Lapinkoria / Finnish lapphund .

Aulis Enkeli Falke

Aulis Enkeli Falke

01.06.2020

Aulis Enkeli Bastian x Lapinlumon Lapintyttö

HD:

AD:

Øjnlyst:

Prcd/PRA: Fri

Pompes: Fri.

Mental beskrevet:


Falke som til dagligt kaldes Boazu, er udstationeret og bor hos line og hendes familie, Line bor i fensmark ligesom jeg og derofr er det nemt at være tæt på og følge Boazu. Line har beskrevet Boazu her.


Boazu betyder rensdyr på nordsamisk; og som navnet erganske særligt, er hunden det bestemt også.

Boazu er en utrolig udtryksfuld og smuk hund, og hans øjne er enestående. Intilligensen og nærværet lyser ud af hans blik, når han kigger på en. Han er enormt hengiven og det sekund man rækker hånden ned for at kæle ham, kaster han sig ned på ryggen i håbet om at man bliver ved.

Boazu er en stærk, selvsikker hanhund, indtil videre kan han med alle hunde, men jeg mærker han ofte lige "tester" andre hanhunde af, for at se hvor meget "mental tyngde" der er i dem og hvornår de vil sige fra.

Boazu elsker katte, selvom han ikke bor fast sammen med en, men han forstår dog ikke helt, at det at hyle, pive og danse foran en stor hankat, der puster sig op, ikke er måden at få nye venner på.

Til gengæld er han ikke venner med solsorte, krager, husskader og andet fugleliv i haven. Boazu hersker over haven og er aldrig for træt til en solsortejagt, uanset tidspunkt. Jeg tænker at den finske lapphund måske er vant til at skulle beskytte rensdyrkalve fra ørne, siden han er så ihærdig med at jage fugle væk.

Boazu gør stortset aldrig, racen taget i betragtning. Han gør ganske kort hvis det banker på døre eller børnene leger vildt med ham. Han gør aldrig af andre mennesker eller hunde.

Man skulle tro Boazu har gemt en labrador i sig. Han er MEGET madglad, hvilket gør ham enormt trænbar med sit sikre sind, samarbejdsvilje og kløgt.

Ofte skal han kun se/prøve en øvelse et par gange før han har helt styr på dem. Som knapt 7 mdr. gammel kan han kommandoerne: `sit`, `dæk`, `vent`, `gå på plads`, `fri`, `værsgo`, `rulle`, `lad godbidden ligge`, `give pote`, `give highfive`, `find kurven-og bliv der`. Jeg har på fornemmelsen han har en meget fintfølende næse, og tror han, vil være god til at gå spor.

Boazu er eminent med børn! Han fornemmer klart hvor det enkelte barn han møder er, det er så fantastisk at være vidne til. Han bor sammen med en 11 årig og en 5 årig, og er helt forskelig med de to. den store dreng, er ham man kan lege vildt med, mens den lille poige får lov at ligge med i kurven og nusse i timevis. Jeg har bemærket, at selv helt små børn helt ned til 1 års alderen, fornemmer han og er yderst forsigtig overfor dem. han rykker sig gradvist lidelæns på bagdelen over mod dem, indtil han lige kan give et forsigtigt hundekys med helt tilbagelagte øre og underdanigt kropssprog.

Boazu har massere af pels man kan begrave næse og hænder i.

Boazu kan bide slev helt hårdfør hundelegetøj i stykker, på nul tid - til gengæld ødelægger han så ikke noget i huset.

Boazu elsker at gnave i pinde og kævler, der holder lidt bedre.

Han er energisk og lynhurtig og elsker lange gåture, men er samtidig helt i ro, når familien er det. dette syntes jeg måske er en af lapphundens største kvaliteter, hvis den blot får lov at være med og være der hvor familien er, kræver den ikke meget og denne egenskab besider Baozu.

Alt i alt er Boazu en hel unik hund! Og på trods af at jeg har haft hunde før, anede jeg ikke der kunne være så meget personlighed i en hund. En lillel gylden løve med manke at se på, der tager alle han møder med storm. jeg plejer at sige, han er indtagende og ikke bange for at bruge det mod os :-D

Shows

07.08.2021 Spidshundeklubben i Fuglebjerg. Very good. 2. bedst i junior klassen

08.08.2021 Spidshundeklubben i Fuglebjerg. Very good. 3.bedst i junior klassen.

0